Πώς να προσλάβετε τους καλύτερους υπαλλήλους για την επιχείρησή σας

Μήπως χρησιμοποιείς ένα μόνο τρόπο για να προσλάβεις υπαλλήλους;

Όταν προσλαμβάνετε, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται ένα ευρύ δίκτυο για να προσελκύσετε τους καλύτερους υποψηφίους. Ευτυχώς, ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να αναζητήσετε εργαζόμενους για την εταιρία σας χάρη στα πολλά εργαλεία και πόρους που έχουν σχεδιαστεί για να σας συνδέσουν με άτομα που αναζητούν εργασία.
Τι μέθοδο να ακολουθήσετε για να προσλάβετε υπαλλήλους με υψηλή απόδοση.

Γιατί δεν βρίσκω υπαλλήλους;

1. Από στόμα σε στόμα

Παρά τις προόδους της ψηφιακής εποχής, η μέθοδος του ‘από στόμα σε στόμα’ παραμένει  ο κορυφαίος τρόπος εύρεσης υποψηφίων για εργασία για μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνες.

Η στρατολόγηση από στόμα σε στόμα λειτουργεί επειδή οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν μέσω αυτής της μεθόδου έχουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία σας και αναμένεται να αποδώσουν. Οι καλύτεροι υπάλληλοί σας πιθανότατα σας παραπέμπουν σε άλλους καλούς υπαλλήλους, αφού καταλαβαίνουν τι χρειάζεται η εταιρεία σας.

Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των συστάσεων από στόμα σε στόμα που δίνετε δίνοντας στους υφιστάμενους υπαλλήλους σας οικονομικά ή άλλα κίνητρα να προτείνουν υποψηφίους. Η διασφάλιση ότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις κενές θέσεις θα σας βοηθήσει επίσης να λάβετε περισσότερες συστάσεις.

Οι εκθέσεις που διοργανώνονται για εργασία ή η τοποθέτηση αγγελιών στο τμήμα καριέρας που διαθέτουν πολλές σχολές και πανεπιστήμια είναι ένας τρόπος δημιουργίας προσωπικών σχέσεων με πιθανούς αιτούντες.

 

2. Μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα για ζήτηση εργασίας

Οι θέσεις εργασίας δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες όπως ή χρυσή ευκαιρία, kariera, jobfind, skywalker, ergazomenos κτλ. Αυτές οι ιστοσελίδες συνήθως χρεώνουν τις εταιρείες να δημοσιεύουν μια θέση εργασίας. Ορισμένες ιστοσελίδες σάς επιτρέπουν να αναζητάτε βιογραφικά που έχουν δημοσιεύσει οι αναζητούντες εργασία. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια εταιρική σελίδα για να προσελκύσετε περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που αναζητούν εργασία. Φροντίστε επίσης να δημοσιεύσετε τις κενές σας θέσεις στον ΟΑΕΔ.

 

3. Κοινωνικά μέσα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δημιουργικούς τρόπους για να βρείτε υπαλλήλους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακοινώσετε ότι αναζητάτε υπάλληλο, στις σελίδες LinkedIn, Facebook και Twitter της εταιρείας σας. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από τους υπαλλήλους σας να δημοσιεύσουν σχετικά με τις διαθέσιμες  θέσεις εργασίας στις προσωπικές τους σελίδες. Επιπλέον, μπορείτε να δημοσιεύετε σχετικά με τις θέσεις εργασίας σε φόρουμ συζήτησης και σε άλλες σελίδες στο Facebook και στο Twitter που συνδέονται με τον κλάδο σας.

Ένας άλλος δρόμος είναι να ακολουθήσετε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσετε άτομα που κάνουν σωστά σχόλια ή παρατηρήσεις , επισημάνσεις τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποσχόμενοι υποψήφιοι για τη δουλειά, και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί τους για ευκαιρίες εργασίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε στο LinkedIn άτομα που ταιριάζουν με τα κριτήριά σας και να επικοινωνήσετε μαζί τους άμεσα για να δείτε αν θα ήθελαν να εργαστούν για εσάς.

Τέλος, οι διαφημίσεις εργασίας στα κοινωνικά μέσα σας επιτρέπουν να στοχεύετε πολύ συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας και των ενδιαφερόντων των μελλοντικών υποψηφίων. Μπορείτε να παρακολουθείτε την ανταπόκριση της διαφήμισης και να τροποποιήσετε τη διαφήμιση για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας.

 

4. Η δική σας ιστοσελίδα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημοσιεύσει ευκαιρίες απασχόλησης στην ιστοσελίδα της εταιρείας σας.

 

5. Εκτύπωση διαφημίσεων

Επίσης, εξετάστε τη διαφήμιση σε περιοδικά, εφημερίδες και εμπορικές εκδόσεις για να προσεγγίσετε ένα μέγιστο αριθμό πιθανών αιτούντων.

 

6. Πελάτες

Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναφέρετε τις θέσεις εργασίας σε συζητήσεις με πελάτες, καθώς και σε ενημερωτικά δελτία και άλλο υλικό που τους στέλνετε. Αν τους αρέσουν ήδη τα προϊόντα σας, ενδεχομένως να σας συστήσουν σε  καλούς υποψηφίους ή  ακόμη και να ενδιαφέρονται και οι ίδιοι.

 

7. Επαγγελματικές οργανώσεις, επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στην πρόσληψη προσωπικού

Εξετάστε, το ενδεχόμενο συνεργασίας με οργανισμούς, επαγγελματικές οργανώσεις και επιχειρήσεις που ειδικεύονται στη αναζήτηση, αξιολόγηση  προσωπικού. Τέτοιες υπηρεσίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τυχόν εμπόδια πρόσληψης, και να διευρύνετε την ομάδα μελλοντικών υποψηφίων για εργασία.

 

8. Άλλες επιλογές

Άλλοι πόροι για την πρόσληψη υπαλλήλων περιλαμβάνουν σχολές, κολέγια, προγράμματα κατάρτισης, προγράμματα συνεργασίας πανεπιστημίων.