Αν θέλετε κάτι να γίνει σωστά κάντε το μόνοι σας!

Η ανάθεση δεν είναι εύκολη για πολλούς επιχειρηματίες. Συχνά φαίνεται πιο απλό να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

Λάθος! Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να αναπτυχθεί, δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Ακόμα κι αν μπορούσατε, είναι κακή ιδέα. Δεν μπορείς να είσαι ο καλύτερος σε όλα.

Πολλοί επιχειρηματίες εργάζονται 60 ή 70 ώρες την εβδομάδα, αλλά κάνουν πολλές δουλειές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος.

1. Είναι πιο εύκολο να το κάνετε μόνοι σας

Εάν δεν εγκαταλείψετε τον έλεγχο και δεν εμπιστευτείτε τους υπαλλήλους σας, θα γίνετε το εμπόδιο στην ανάπτυξη της εταιρείας σας. Επιπλέον, θα χάσετε ποιοτικούς υπαλλήλους εάν δεν τους εμπιστεύεστε να κάνουν τη δουλειά τους και δεν τους δίνετε αυξανόμενη ευθύνη.

 

2. Σου λείπει χρόνος

Είναι συχνά σύμπτωμα μεγαλύτερων προβλημάτων. Ο επιχειρηματίας που δεν έχει αρκετό χρόνο καταλήγει να κάνει κακές δουλειές .Ένας από τους κύριους λόγους που δίνουν οι επιχειρηματίες για μη ανάθεση εργασιών είναι η έλλειψη χρόνου . Η ειρωνεία, φυσικά, είναι ότι η ανάθεση μπορεί να τους απελευθερώσει πολύ διαθέσιμο χρόνο. Αλλά πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι τόσο απασχολημένοι με το να εργάζονται στις επιχειρήσεις τους, που δεν θα πάρουν ποτέ το χρόνο για να παραχωρήσουν τις εργασίες τους.

Τι να κάνω;

Καταγράψτε όλες τις εργασίες σας κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, μαζί με τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτές. Οι επιχειρηματίες που το κάνουν συχνά ανακαλύπτουν ότι ξοδεύουν εκπληκτικό χρόνο στη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος στην ομάδα τους. Δοκιμάστε να αναθέσετε μερικά από αυτά και μετατοπίστε την προσοχή σας σε εργασίες που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε και οι οποίες αποφέρουν το μεγαλύτερο όφελος στην εταιρεία σας.

 

3. Σου λείπουν χρήματα

Είναι πολύ κερδοφόρο για την επιχείρησή σας εάν μπορείτε να αναθέσετε εργασία που μπορούν να κάνουν άλλοι. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παραπονιούνται ότι δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν κάποιον να αναλάβει ένα μέρος της δουλειάς τους. Αλλά η επένδυση των χρημάτων για την πρόσληψη βοήθειας φέρνει συνήθως μια σταθερή απόδοση της επένδυσής σας.

 

4. Δεν ξέρετε πώς

Ορισμένοι επιχειρηματίες θα ήθελαν να αναθέσουν, αλλά δεν είναι σίγουροι πώς να αναθέσουν εργασίες σε κάποιον άλλο. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε αργά με μερικές από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που προσδιορίσατε στην ανάλυση εργασιών σας παραπάνω. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τον πιο αξιόπιστο, κατάλληλο υπάλληλο που θα μπορούσε να αναλάβει μερικά σας καθήκοντα, εργασίες κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά, μία ανάθεση εργασίας τη φορά . Μπορείτε ακόμη και να προσλάβετε κάποιον, ακόμη και αν είναι μόνο μερικής απασχόλησης ή ως εξωτερικός συνεργάτης. Τώρα προχωρήστε σε πιο πολύπλοκες εργασίες. Κάντε μικρά βήματα κάθε φορά.