ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠροετοιμασία της επόμενης γενιάς

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠροετοιμασία της επόμενης γενιάς

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠροετοιμασία της επόμενης γενιάς

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠροετοιμασία της επόμενης γενιάς

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠροετοιμασία της επόμενης γενιάς

Προετοιμασία της επόμενης γενιάς

Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.
Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Η εισαγωγή της επόμενης γενιάς ηγετών μπορεί να δημιουργήσει ένταση γύρω από τις προσδοκίες και την αλλαγή ρόλων. Καθώς η τρέχουσα γενιά διοίκησης περιμένει να αναλάβει η επόμενη γενιά, η επόμενη γενιά μπορεί να περιμένει να ενδυναμωθεί και να εξοπλιστεί για τις νέες της ευθύνες. Αυτό που χρειάζεστε είναι μία δυναμική προς τα εμπρός. Διαφορετικά θα βρεθείτε σε αδιέξοδο.

Οι σύμβουλοί μας προετοιμάζουν τους αυριανούς ηγέτες για να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Τους εκπαιδεύουμε για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, σχεδιάζουμε τρόπους για να εμπλακούν περισσότερο και τους βοηθάμε να βρουν μια φωνή. Τους βοηθάμε να εξισορροπήσουν τις μεταβαλλόμενες και μερικές φορές αντικρουόμενες προτεραιότητες που θα αντιμετωπίσουν σε μια οικογενειακή επιχείρηση.

Προετοιμασία για την ιδιοκτησία

Όσο περισσότερα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, τόσο πιο σίγουροι και αφοσιωμένοι είναι στην επιχείρηση.

Ως ομάδα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να κατανοήσουν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για την εξισορρόπηση των επιχειρηματικών και οικογενειακών αναγκών. Και η ισχυρή κατανόηση της ιδιοκτησιακής δομής ενδυναμώνει τους σημερινούς και μελλοντικούς μετόχους. Οι ιδιοκτήτες αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη συμμετοχή και την προσωπική τους συνεισφορά και η επιχείρηση ευημερεί.

Συνεργαζόμαστε με οικογένειες για να σχεδιάσουμε αλλαγές ιδιοκτησίας και να δημιουργήσουμε προγράμματα για την εκπαίδευση νέων και μελλοντικών ιδιοκτητών σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους ως μέτοχοι.

Προετοιμασία για εργασία για την οικογενειακή επιχείρηση

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να δώσουν στην επόμενη γενιά την βάση για την επιτυχία.

Ξεκινά με την κατανόηση του σκοπού, του κλάδου, των πολιτικών και των δομών διακυβέρνησης της επιχείρησης. Η εκμάθηση βασικών ηγετικών δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία και η επίλυση συγκρούσεων, τους βοηθά να διαχειριστούν τις διαφορετικές ανάγκες της οικογένειας, των ιδιοκτητών και της επιχείρησης. Και η προληπτική εξέλιξη σταδιοδρομίας διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προσωπικά και επαγγελματικά και να προσφέρουν περισσότερα στην επιχείρηση.

Είναι σημαντικό να θέσουμε τις σωστές βάσεις με την επόμενη γενιά και να ξεκινήσουμε νωρίς. Παρέχουμε μια ποικιλία υπηρεσιών και υποστήριξης για να τους προετοιμάσουμε για τους μελλοντικούς ρόλους και τις ευθύνες τους ως υπάλληλοι, ιδιοκτήτες και διαχειριστές. Βοηθάμε επίσης τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το σκηνικό της επιτυχίας αναπτύσσοντας πολιτικές απασχόλησης, σαφείς εργασιακές ευθύνες, δίκαιες αποδοχές και συστήματα για αποτελεσματική διαχείριση της απόδοσης.

Προετοιμασία για συνεργασία μεταξύ τους

Η εργασία ως ομάδα, για την επίτευξη κοινών στόχων, δημιουργεί στρατηγικό πλεονέκτημα και οικογενειακούς δεσμούς.

Όταν οι ομάδες ιδιοκτητών γίνονται ομάδες – με υψηλή ευθυγράμμιση, γνώση και αφοσίωση – δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση της οικογένειάς τους. Για να φτάσετε εκεί όμως απαιτείται η οικοδόμηση μόνιμων σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και όχι στις περιστάσεις, ως επιχειρηματικοί εταίροι, συνάδελφοι και μέλη της οικογένειας.

Βοηθάμε την επόμενη γενιά να μάθει να λειτουργεί είτε ως σύνολο είτε μεμονωμένα, ανεξάρτητα από τον ρόλο της στην οικογένεια ή την επιχείρηση.

Υπηρεσίες Οικογενειακών Επιχειρήσεων

https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-strategy-1280x960.jpg
Η οικογένεια και η επιχείρησή σας έχουν διαφορετικούς στόχους. Χρειάζεται σχέδιο και για τους δύο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Succession_Planning-1280x960.jpg
Ηγεσία για την επόμενη γενιά. Ξεκάθαροι ρόλοι για την οικογένεια. Συνέχεια για την επιχείρηση.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-org-1280x960.jpg
Η οικογένειά σας είναι η ομάδα σας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/empower-1280x960.jpg
Ενώστε τις δυνάμεις. Ενδυναμώστε τη διαχείριση. Οδηγήστε με όραμα.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-PLanning-1280x960.jpg
Οι σημερινές πολιτικές επιλύουν τα προβλήματα του αύριο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-conflicts-1280x960.jpg
Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με πληροφορίες σχετικά με εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Όλα τα πεδία απαιτούνται κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας.