ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

Επικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.
Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.

Προβλέπονται και φυσικές εντάσεις μεταξύ μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης. Αυτές οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις, επιβράδυνση της λήψης αποφάσεων, θέματα διαχείρισης και άλλες προκλήσεις για τη συνέχεια της επιχείρησης και την οικογενειακή αρμονία. Οι οικογένειες είναι πιο πιθανό να πετύχουν σε κάθε επίπεδο όταν μπορούν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με υγιή τρόπο και να διαχειριστούν τις συγκρούσεις προληπτικά.

Βοηθάμε οικογένειες να επικοινωνούν πιο εποικοδομητικά και να αντιμετωπίζουν ευαίσθητα θέματα, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν. Η ομάδα μας έχει εμπειρία στη δυναμική της οικογένειας για να βάλει την οικογένειά σας στο δρόμο για ισχυρότερες σχέσεις και, ως αποτέλεσμα, καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Επιβολή λογοδοσίας

Όλοι είναι υπόλογοι όταν όλοι έχουν φωνή.

Για να έχουν οι οικογένειες έναν εποικοδομητικό διάλογο, είναι σημαντικό κάθε άτομο να είναι υπόλογο για τις πράξεις του. Αλλά αυτές οι περίπλοκες, μερικές φορές συναισθηματικές συζητήσεις απαιτούν έναν ασφαλή χώρο όπου μπορούν να αντιμετωπιστούν δύσκολα θέματα χωρίς να δημιουργηθεί περισσότερη ένταση.

Λειτουργώντας ως Σύμβουλοι της οικογένειας, διατηρούμε ουδετερότητα στο να ακούμε και να επιτρέπουμε όλες τις φωνές να ακουστούν. Οι Σύμβουλοί μας μπορούν να καθοδηγήσουν τις συνομιλίες διερευνώντας καθορισμένους ρόλους, συμπεριφορές και υπευθυνότητα. Στόχος είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνοχής, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να κινηθούν προς τις λύσεις. Επίσης βοηθάμε στη θέσπιση κωδίκων συμπεριφοράς για την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων στο μέλλον, ώστε το παρελθόν να μην υπαγορεύει το μέλλον.

Βελτίωση της Επικοινωνίας

Ο τρόπος επικοινωνίας μιας οικογένειας επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της οικογενειακής επιχείρησης.

Η κακή επικοινωνία μπορεί να είναι η ανατροπή πολλών κατά τα άλλα ισχυρών οικογενειακών επιχειρήσεων – και μπορεί εξίσου εύκολα να βλάψει την οικογενειακή ενότητα. Το χειρότερο είδος επικοινωνίας είναι η απουσία επικοινωνίας. Οι οικογένειες επωφελούνται από την ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση και την ανταλλαγή πληροφοριών που είναι υγιής και παραγωγική.

Οι σύμβουλοί μας καθοδηγούν τις οικογένειες για τρόπους πιο αποτελεσματικής επικοινωνίας, ενώ αναγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των μελών της οικογένειας και των γενεών. Βοηθάμε τις οικογένειες να βρουν μια ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών και σύγχρονων τρόπων επικοινωνίας, καθώς και να διατηρήσουν τις στενές συνδέσεις που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Επίλυση των συγκρούσεων

Οι δύσκολες συζητήσεις μπορούν να γίνουν το σημείο συγκέντρωσης για πιο υγιείς σχέσεις.

Η σύγκρουση σε μια οικογενειακή επιχείρηση είναι φυσιολογική και προβλέψιμη. Μία μη διαχειριζόμενη σύγκρουση ή ζητήματα που δεν συζητούνται ανοιχτά οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Οι εντάσεις που ξεκίνησαν χρόνια ή δεκαετίες πριν, μπορούν να συνεχίσουν να επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις ή την εκτίμηση των μελών της οικογένειας.

Δείχνουμε στις οικογένειες πώς μπορούν να επωφεληθούν από την έκφραση διαφωνιών με υγιή, παραγωγικό τρόπο και να τις διαχειρίζονται προληπτικά. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαπραγμάτευση των συγκρούσεων, τόσο ατομικά όσο και οικογενειακά, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και τους οικογενειακούς δεσμούς για μια ζωή.

Διαχειριστείτε τις συγκρούσεις και ενισχύστε την επικοινωνία

Διαχωρίστε τα θέματα που αντιμετωπίζετε από τα συναισθήματά σας
Βελτιώστε τις δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης
Αντιμετωπίστε δύσκολους ανθρώπους

Υπηρεσίες Οικογενειακών Επιχειρήσεων

https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-strategy-1280x960.jpg
Η οικογένεια και η επιχείρησή σας έχουν διαφορετικούς στόχους. Χρειάζεται σχέδιο και για τους δύο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-org-1280x960.jpg
Η οικογένειά σας είναι η ομάδα σας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Succession_Planning-1280x960.jpg
Ηγεσία για την επόμενη γενιά. Ξεκάθαροι ρόλοι για την οικογένεια. Συνέχεια για την επιχείρηση.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/empower-1280x960.jpg
Ενώστε τις δυνάμεις. Ενδυναμώστε τη διαχείριση. Οδηγήστε με όραμα.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-PLanning-1280x960.jpg
Οι σημερινές πολιτικές επιλύουν τα προβλήματα του αύριο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/next-gen-p-1280x960.jpg
Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με πληροφορίες σχετικά με εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Όλα τα πεδία απαιτούνται κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας.