ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕνδυνάμωση της ιδιοκτησίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕνδυνάμωση της ιδιοκτησίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕνδυνάμωση της ιδιοκτησίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕνδυνάμωση της ιδιοκτησίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕνδυνάμωση της ιδιοκτησίας

Ενδυνάμωση της ιδιοκτησίας

Ενώστε τις δυνάμεις.
Ενδυναμώστε τη διαχείριση.
Οδηγήστε με όραμα.
Ενώστε τις δυνάμεις.
Ενδυναμώστε τη διαχείριση.
Οδηγήστε με όραμα.

Ο σχεδιασμός για αποτελεσματική ιδιοκτησία είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Όταν οι ιδιοκτήτες μιλούν με κοινή φωνή, δίνουν τη δυνατότητα στους διευθυντές να κάνουν τη δουλειά τους με τον βέλτιστο τρόπο. Και οι μέτοχοι ασχολούνται περισσότερο όταν κατανοούν ξεκάθαρα τους ρόλους και τις προσδοκίες τους.

Συνεργαζόμαστε με οικογένειες για να σχεδιάσουμε αλλαγές ιδιοκτησίας και να δημιουργήσουμε προγράμματα για την εκπαίδευση των σημερινών και μελλοντικών ιδιοκτητών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύουμε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας αποτελεσματικής δομής ιδιοκτησίας είναι πρώτα ο καθορισμός των αξιών, του οράματος και των στόχων που καθοδηγούν τη στρατηγική και τις λειτουργίες της επιχείρησης.

Αξίες

Οι κοινές αξίες προσθέτουν αρμονία, νόημα και δύναμη στην επιχειρηματική κουλτούρα.

Οι κοινές οικογενειακές αξίες μπορούν να οδηγήσουν μια οικογένεια προς την παραγωγική συμπεριφορά και τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων. Σε μια οικογενειακή επιχείρηση, οι προοπτικές, οι στόχοι και τα ενδιαφέροντα αλλάζουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Κάθε γενιά θα πρέπει να αναθεωρήσει τις βασικές αξίες της προηγούμενης για να διασφαλίσει ότι είναι ακόμα ευθυγραμμισμένες με τους στόχους της επιχείρησης.

Εστιάζουμε σε μια δομή για τον εντοπισμό και την αποσαφήνιση των οικογενειακών αξιών και τις χρησιμοποιούμε ως κατευθυντήριες γραμμές για την αποτελεσματική καθοδήγηση του οράματος, της στρατηγικής, των επενδύσεων και της διακυβέρνησης.

Όραμα

Μάθετε τι θέλετε να γίνει η εταιρεία και τι σημαίνει ιδιοκτησία.

Το όραμα των ιδιοκτητών για την επιχείρηση επικεντρώνεται σε δύο πράγματα – τη φύση της επιχείρησης και τη δομή ιδιοκτησίας. Θέλετε μια διαφοροποιημένη εταιρεία που να δραστηριοποιείται σε πολλές διαφορετικές αγορές ή θα παραμείνετε σε έναν κλάδο; Θέλετε να είστε τοπικοί ή περιφερειακοί ή παγκόσμιοι; Θέλετε μια επιχείρηση που καλωσορίζει τα μέλη της οικογένειας ως υπαλλήλους ή που βασίζεται σε μη οικογενειακή διαχείριση ή και στα δύο;

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει επίσης να συμφωνήσουν για το ποιος μπορεί να κατέχει μετοχές. Μερικές οικογένειες θέλουν να κατέχουν μετοχές μόνο τα μέλη τους, άλλες θέλουν και εκτός οικογένειας εταίρους και κάποιες θέλουν και από τα δύο. Θα σας βοηθήσουμε να καθορίσετε ένα όραμα που να συνάδει με τις πιο σημαντικές αξίες για την οικογένεια και την επιχείρηση.

Στόχοι

Εξισορρόπηση των στόχων της επιχείρησης, των ενδιαφερόμενων μερών και της οικογένειας στο σύνολό της.

Οι ιδιοκτήτες έχουν συχνά συγκεκριμένους στόχους για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να εξασφαλίσουν τις δεσμεύσεις τους. Υπάρχει επίσης η οικογενειακή κληρονομιά που πρέπει να λάβετε υπόψη, καθώς και η ικανότητα της διοίκησης να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Μαζί θα πρέπει να επιτύχουν συναίνεση σε τέσσερις τομείς – ανάπτυξη, κίνδυνος, κερδοφορία και ρευστότητα. Πόσο γρήγορα θέλουν οι ιδιοκτήτες να αναπτυχθεί η επιχείρησή τους και πόσο μεγάλη θέλουν να γίνει; Ποιους κινδύνους είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν ως ομάδα ιδιοκτησίας; Ποιο επίπεδο κερδοφορίας είναι επιθυμητό; Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη; Οι σύμβουλοί μας βοηθούν τις οικογένειες να απαντούν σε κρίσιμα ερωτήσεις όπως αυτές, ενώ εξισορροπούν τις ατομικές ανάγκες και καθορίζουν ενέργειες για να μετατρέψουν αυτούς τους στόχους σε πραγματικότητα.

Επικεντρωθείτε στα τέσσερα βασικά τμήματα που είναι απαραίτητα για επιτυχημένη Οικογενειακή Επιχείρηση

Όραμα της οικογένειας, της οικογενειακής κληρονομιάς και της οικογενειακής επιχείρησης.
Αξίες με τις οποίες λειτουργεί η οικογένεια σε όλες τις διαστάσεις της επιχείρησης.
Ηγεσία σε ανώτερο επίπεδο και σε όλη την ομάδα ιδιοκτησίας.
Δομές διακυβέρνησης, διαδικασίες και επικοινωνίες για την προώθηση καλύτερης λήψης αποφάσεων και σχέσεων.

Υπηρεσίες Οικογενειακών Επιχειρήσεων

https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-strategy-1280x960.jpg
Η οικογένεια και η επιχείρησή σας έχουν διαφορετικούς στόχους. Χρειάζεται σχέδιο και για τους δύο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Succession_Planning-1280x960.jpg
Ηγεσία για την επόμενη γενιά. Ξεκάθαροι ρόλοι για την οικογένεια. Συνέχεια για την επιχείρηση.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-PLanning-1280x960.jpg
Οι σημερινές πολιτικές επιλύουν τα προβλήματα του αύριο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-org-1280x960.jpg
Η οικογένειά σας είναι η ομάδα σας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-conflicts-1280x960.jpg
Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/next-gen-p-1280x960.jpg
Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με πληροφορίες σχετικά με εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Όλα τα πεδία απαιτούνται κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας.