ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΟργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΟργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΟργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΟργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΟργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

Οργάνωση και εκπαίδευση της οικογένειας

Η οικογένειά σας είναι η ομάδα σας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας.

Οικογενειακές Συναντήσεις

Οι οικογενειακές συναντήσεις είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της συνέχειας της οικογενειακής επιχείρησης.

Οι τακτικές οικογενειακές συναντήσεις παραμένουν μια από τις πιο σημαντικές μεθόδους για τη δημιουργία ενός συνεχούς, ανοιχτού διαλόγου στην οικογένεια γύρω από οικογενειακά επιχειρηματικά ζητήματα. Παρέχουν έναν τρόπο να σχεδιάσετε το μέλλον με εποικοδομητικό τρόπο, ενώ εξομαλύνουν δύσκολες μεταβάσεις αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. Η κοινωνική αλληλεπίδραση στις συναντήσεις μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις και να ενθαρρύνει την καλύτερη επικοινωνία για επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα.

Οι παραγωγικές συναντήσεις είναι ένας συνδυασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως ανταλλαγή πληροφοριών, προγραμματισμός, λήψη αποφάσεων και εκπαίδευση, καθώς και χρόνος για οικογένεια και διασκέδαση. Βοηθάμε στη διευκόλυνση ενεργητικών, συναρπαστικών και διασκεδαστικών οικογενειακών συναντήσεων που κάνουν τα μέλη της οικογένειας να αισθάνονται πιο δεσμευμένα και συνδεδεμένα.

Οικογενειακή Εκπαίδευση

Η μάθηση μαζί ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Όσο πιο ενημερωμένα είναι τα μέλη της οικογένειας για τους ρόλους τους, τόσο πιο εύκολο είναι να λαμβάνετε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις ως ομάδα. Κάθε ένα γίνεται πλεονέκτημα για την επιχείρηση. Η οικογενειακή εκπαίδευση ενσταλάζει επίσης την υπερηφάνεια για την επιχείρηση, την οικογένεια και τις αξίες της, διατηρώντας την οικογένεια στο επίκεντρο καθώς μεγαλώνει και μεγαλώνει περισσότερο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε οικογένειας είναι μοναδικό. Μπορούμε να βοηθήσουμε με προσαρμοσμένο σχεδιασμό προγραμμάτων, δημιουργώντας προγράμματα σπουδών κατάλληλα για την ηλικία, δραστηριότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων, διευκόλυνση και εργαστήρια. Οι σύμβουλοί μας συνεργάζονται επίσης με την επόμενη γενιά για να την προετοιμάσουν για ένα μέλλον αποτελεσματικής διαχείρισης, διακυβέρνησης και ιδιοκτησίας.

Οικογενειακή Διακυβέρνηση

Βρείτε κοινό έδαφος και, στη συνέχεια, χτίστε μια σταθερή βάση για το μέλλον.

Με απλά λόγια, η οικογενειακή διακυβέρνηση είναι η διαδικασία επισημοποίησης της λήψης οικογενειακών αποφάσεων – λαμβάνοντας υπόψη πώς σχετίζεται η οικογένεια με την επιχείρηση και πώς σχετίζεται η επιχείρηση με την οικογένεια. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει τακτικές οικογενειακές συναντήσεις και δομές όπως π.χ. οικογενειακά συμβούλια. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική, επομένως η σωστή προσέγγιση στη διακυβέρνηση φαίνεται διαφορετική σε κάθε οικογενειακή επιχείρηση.

Βοηθάμε τις οικογένειες να κατανοήσουν πολύπλοκα ζητήματα ιδιοκτησίας και συνέχειας και θέτουμε κατάλληλες δομές διακυβέρνησης. Τότε μπορούν να προβλέψουν πιο εύκολα μελλοντικά ζητήματα, να τα συζητήσουν ως οικογένεια και να λάβουν συλλογικές αποφάσεις προς το συμφέρον όλων.

Οικογενειακά Συμβούλια

Δημιουργήστε ένα πλαίσιο για να ευθυγραμμίσετε την οικογένεια για το μεγαλύτερο καλό.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις τελικά ξεπερνούν τις συζητήσεις γύρω από το τραπέζι της κουζίνας. Η ίδρυση ενός οικογενειακού συμβουλίου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της πολυπλοκότητας μιας αναπτυσσόμενης επιχείρησης και οικογένειας, από γενιά σε γενιά. Μαζί, το συμβούλιο βρίσκει συναίνεση σε θέματα σημαντικά για την οικογένεια, καθώς και δημιουργεί μια κοινή αίσθηση ταυτότητας και αποστολής.

Συναντάμε οικογένειες στο στάδιο που βρίσκονται – είτε ιδρύουν το πρώτο τους συμβούλιο είτε ανανεώνουν ένα υπάρχον για να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες. Παρέχουμε καθοδήγηση σχετικά με τη δημιουργία στρατηγικού χάρτη της επιχείρησης, τις πολιτικές οικογενειακής απασχόλησης, τις μεθόδους λήψης αποφάσεων και τους κανόνες συμπεριφοράς.

Υπηρεσίες Οικογενειακών Επιχειρήσεων

https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-strategy-1280x960.jpg
Η οικογένεια και η επιχείρησή σας έχουν διαφορετικούς στόχους. Χρειάζεται σχέδιο και για τους δύο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Succession_Planning-1280x960.jpg
Ηγεσία για την επόμενη γενιά. Ξεκάθαροι ρόλοι για την οικογένεια. Συνέχεια για την επιχείρηση.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-conflicts-1280x960.jpg
Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/empower-1280x960.jpg
Ενώστε τις δυνάμεις. Ενδυναμώστε τη διαχείριση. Οδηγήστε με όραμα.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-PLanning-1280x960.jpg
Οι σημερινές πολιτικές επιλύουν τα προβλήματα του αύριο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/next-gen-p-1280x960.jpg
Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με πληροφορίες σχετικά με εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Όλα τα πεδία απαιτούνται κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας.