Συμβουλευτικές ΥπηρεσίεςΟικογενειακές επιχειρήσεις

Δημιουργήστε μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση. Δημιουργήστε μια κληρονομιά που αντέχει στο χρόνο.

Συμβουλευτικές ΥπηρεσίεςΟικογενειακές επιχειρήσεις

Δημιουργήστε μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση. Δημιουργήστε μια κληρονομιά που αντέχει στο χρόνο.
Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι η καρδιά της οικονομίας. Παρέχουν στις οικογένειες συναισθηματικές καθώς και οικονομικές ανταμοιβές σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα. Ταυτόχρονα, έχουν το δικό τους μοναδικό και περίπλοκο σύνολο προκλήσεων και ευκαιριών.

Είναι προνόμιό μας να βοηθάμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις να βρουν λύσεις στα πιο δυσεπίλυτα προβλήματά τους, να σχεδιάσουν για το μέλλον και να δημιουργήσουν βιώσιμες κληρονομιές που διαρκούν γενιές. Το κάνουμε αυτό για να διατηρήσουμε τα δύο πράγματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο: την οικογένειά σας και την επιχείρησή σας.

Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης και ο αντίκτυπός της στην οικονομία βρίσκονται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ των αναγκών της επιχείρησης και των προσδοκιών των μελών της οικογένειας.

Η ισχύς και ο έλεγχος επηρεάζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση. Αυτό που κάνει τους αναπόφευκτους αγώνες εξουσίας και ελέγχου ακόμη πιο πολύπλοκους σε μια οικογενειακή επιχείρηση είναι η δυναμική της οικογένειας που παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και στον σχεδιασμό διαδοχής. Εάν η δυναμική της οικογένειας δεν επικεντρώνεται σε έναν κοινό σκοπό, το αποτέλεσμα είναι συχνά οργανωτική τριβή και χαμηλή απόδοση. Μια κοινή αποστολή, οι σχέσεις υψηλής εμπιστοσύνης και η αποτελεσματική λήψη αποφάσεων μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της οικογενειακής επιχειρηματικής απόδοσης ειδικά στο σημερινό επιχειρηματικό κλίμα.
Συνεργαζόμαστε με οικογένειες για να διαγνώσουμε τα «ελαττώματα» στις επιχειρήσεις τους, αξιολογώντας τα τρέχοντα επίπεδα εμπιστοσύνης, την αίσθηση ενός κοινού σκοπού και τη σαφήνεια σχετικά με τη λήψη αποφάσεων.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-strategy-1280x960.jpg
Η οικογένεια και η επιχείρησή σας έχουν διαφορετικούς στόχους. Χρειάζεται σχέδιο και για τους δύο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Succession_Planning-1280x960.jpg
Ηγεσία για την επόμενη γενιά. Ξεκάθαροι ρόλοι για την οικογένεια. Συνέχεια για την επιχείρηση.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/empower-1280x960.jpg
Ενώστε τις δυνάμεις. Ενδυναμώστε τη διαχείριση. Οδηγήστε με όραμα.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-PLanning-1280x960.jpg
Οι σημερινές πολιτικές επιλύουν τα προβλήματα του αύριο.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/next-gen-p-1280x960.jpg
Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ηγέτες για την περίπλοκη και ανταποδοτική δουλειά της καθοδήγησης μιας οικογενειακής επιχείρησης.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/family-org-1280x960.jpg
Η οικογένειά σας είναι η ομάδα σας και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας.
https://www.strategia.gr/media/2022/12/Family-conflicts-1280x960.jpg
Η επικοινωνία είναι η διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και συναίνεσης.

Χτίστε μια γέφυρα για την επόμενη γενιά με ένα σταθερό σχέδιο και χωρίς συγκρούσεις.

Λιγότερο από το 30% των επιτυχημένων οικογενειακών επιχειρήσεων φτάνει στην τρίτη γενιά και λιγότερο από το 15% τα καταφέρνει σε αυτήν. Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα μπορεί να περιπλέξει τις οικογενειακές σχέσεις και να αποτελέσει εμπόδιο στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με πληροφορίες σχετικά με εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Όλα τα πεδία απαιτούνται κατά τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας.